5 Webdesign Tips

Enkele belangrijke ontwerpregels voor webpagina’s

Maak de navigatie altijd duidelijk en gemakkelijk:

Bezoekers raken gefrustreerd als ze op een website komen en dan nog niet kunnen vinden wat ze zoeken. Je website kan het mooiste ding ter wereld zijn, maar als deze niet gebruiksvriendelijk is, dan kun je vaarwel zeggen tegen potentiële klanten die de site hebben bezocht.

Spreek het type klant aan dat je wilt:

Je hoort misschien vaak dat je lekentaal moet gebruiken als het over je bedrijf gaat. Maar de meer geschikte manier om na te denken over de toon en taalgebruik is om te spreken met het niveau van de klant die je wilt aantrekken.

Vermijd het opnemen van te veel informatie:

Klikken op een website en geconfronteerd worden met blok na blok tekst is voor absoluut niemand aantrekkelijk. Volgens studies heb je 15 seconden om de aandacht van een bezoeker te trekken voordat hij wegklikt. Als je ze eenmaal hebt overtuigd om te blijven, moet je ze alleen die informatie geven waar ze misschien naar op zoek zijn. Er is geen behoefte aan fluff op een webpagina. Kom ter zake, geef begrijpelijke informatie, en laat consumenten contact met je opnemen als ze meer willen weten. Dit is een geweldige manier om een geloofwaardige online aanwezigheid op te bouwen.

Plaats ten minste één call-to-action op elke pagina:

Zorg ervoor dat je klanten niet naar een aparte webpagina hoeven te klikken om een knop “Verzenden”, “Aanmelden”, “Meer informatie” of “Neem contact met ons op” te vinden. Neem er minstens één op elke pagina op vanwege punt #1, eenvoudige navigatie. Klanten zullen eerder geneigd zijn een knop te gebruiken als ze die herhaaldelijk zien en als hij gemakkelijk toegankelijk is.

Gebruik een heldere en aantrekkelijke lay-out/ontwerp:

Net zoals je moet vermijden dat je te veel informatie plaatst, moet je ook vermijden dat je chaotische lay-outs gebruikt bij het ontwerpen van een website. Je wilt niet dat bezoekers worden afgeleid door te veel kleuren, vormen of foto’s, dus houd je webpagina helder en duidelijk voor een maximale impact.

Praat met webdesign deskundigen die aan een half woord genoeg hebben.

Ieder lid van ons team kent de ins en outs van webdesign. Ontdek wat we bedoelen door hieronder een gesprek te boeken!

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.