Hoe Red Bull geld verdient » Youngboyz - Webdesign en Google specialist
 

Business21 juli, 2020by admin0Hoe Red Bull geld verdient

Red Bull business model

Geïnspireerd door de functionele drankjes uit het Verre Oosten, richtte Dietrich Mateschitz halverwege de jaren ’80 Red Bull op. Hij ontwikkelde niet alleen een nieuw product , maar lanceerde ook een uniek marketingconcept. Bovendien werd bij de presentatie van Red Bull Energy Drink op 1 april 1987 in Oostenrijk een compleet nieuwe productcategorie geboren: de energiedranken.

Caffeïne, taurine en suikers zijn de voornaamste ingrediënten van Red Bull, het energiedrankje waarmee consumenten wereldwijd hun energiegehalte opkrikken. Eerst alleen te koop in Zuidoost-Azië, maar de Oostenrijkse oprichter Dietrich Mateschitz zag er ook een markt voor in de westerse wereld.

Naast het verkopen van één blikje voor bijna iedere persoon op de planeet in 2019, namelijk 7.500.000.000 blikjes, bezit Red Bull verschillende voetbalclubs, runt het twee Formule 1-teams en staat het bekend om zijn extreme sportevenementen en atleten. Red Bull doet natuurlijk veel meer dan het verkopen van een energiedrank. Maar is dat alleen maar marketing? We bekijken hoe Red Bull geld verdient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SAMENWERKEN?info@youngboyz.nl

KANTOORTIJDEN
Ma - Zat 8.00 - 18.00
Zondag gesloten
LOCATIE
Waarderweg 19, Haarlem
2031 BN
WHATSAPP
06-14925099
24/7 bereikbaar
info@youngboyz.nl

BoldThemes, 2019 © All Rights Reserved