SEO in het kort

SEO is simpel samen te vatten als alle acties die iemand onderneemt om een hogere positie te verkrijgen voor relevante zoekwoorden op Google, zonder daarvoor te betalen aan Google. Zoekwoorden zijn de woorden die iemand bij Google intikt om een bepaalde dienst of product te zoeken. Enkele belangrijke van de in totaal zo’n 200 SEO factoren lichten we hieronder verder toe.

SEO (Zoekmachine Optimalisatie) voor het MKB

Niet alle bedrijven hebben budget om te investeren in online marketing. Juist voor deze grote groep ondernemers kan een goede website met een goede SEO strategie een goede uitkomst bieden. Een goede website structuur, goede teksten en een korte laadtijd zijn een must om een goede SEO score te behalen.

Lokale SEO

Als uw bedrijf vooral lokaal klanten bedient dan is het belangrijk om uw SEO strategie en website daar ook op in te richten. Het moet voor de Google crawlers meteen duidelijk zijn dat u bijvoorbeeld een “stucadoor in Haarlem” bent. Hier zijn bepaalde technieken voor die wij in een latere blog toelichten.

Google Mijn Bedrijf

Het is voor een goede SEO ranking belangrijk dat u uw website verifieert bij Google Mijn Bedrijf. Bij Google Mijn Bedrijf kunt u ook belangrijke informatie over uw onderneming kwijt zoals openingstijden, adres en contactinformatie. Geverifieerde bedrijven zijn over het algemeen beter vindbaar op Google.

Recensies en SEO

Authentieke recensies van echte klanten zijn voor Google een goede indicatie dat uw bedrijf relevant is. Zorg er daarom voor dat u positieve recensies van uw klanten “verzamelt” via een officiele weg. Denk daarbij aan product reviews van geverifieerde kopers in uw webshop, Google Reviews of bijvoorbeeld een partij als Trustpilot. Recensies zijn naast het feit dat ze goed zijn voor uw SEO score ook goed voor meer conversies op uw website.Heeft u hulp nodig met recensies? Wij helpen u graag.

Laadsnelheid en SEO

Een trage website zal nooit hoog ranken op Google! Laadsnelheid is dan ook een van de belangrijkste SEO factoren. Zorg ervoor dat u betrouwbare webhosting gebruikt en dat uw website geen vertragende elementen gebruikt. Heeft u een te langzame website, wij kijken graag voor u wat het probleem is en komen met een oplossing.

SEO Teksten

Een van de belangrijkste factoren van SEO zijn uw teksten. Volproppen met zoekwoorden werkt niet meer, de algoritmes van Google zijn veranderd. Nu is het juist zaak uw teksten zo organisch mogelijk en informatief mogelijk te schrijven, kwaliteit van content is belangrijk geworden. Verdeel uw teksten in alinea’s met headers, maak gebruik van zoekwoord gerelateerde termen en woorden (LSI) en doe niet aan zoekwoordproppen. Schrijf voor uw bezoekers, met Google in uw achterhood. Wij helpen uw graag bij het opstellen van uw SEO webteksten, is een onderwerp te specialistisch dan verwijzen we u graag door.

Sitemap

Het is belangrijk dat uw website over een sitemap beschikt. Als u gebruik maakt van WordPress kunt u hiervoor een Plugin installeren en vervolgens goed configureren. Als uw website af is dient u deze sitemap in bij Google, dit is voor Google een signaal dat uw website klaar is om gecrawld te worden. Binnen 2 weken na het indienen van uw sitemap heeft u vaak al een eerste indicatie van uw positie op Google en dus ook van de strategie die gebruikt moet worden.

Backlinks en SEO

Backlinks zijn links op andere websites die linken naar uw website. Omdat er in het verleden veel gerommeld is met backlinks gaat het nu voor SEO vooral om de kwaliteit van uw backlinks dan om de kwantiteit. 5 links vanuit drukbezochte Nederlandse websites scoren waarschijnlijk beter dan 30 links vanaf Chinese spamsites.

Meer informatie over SEO

Meer informatie over SEO vindt u in ons blog

Wij bedenken graag een SEO strategie op maat

Heeft u zelf geen tijd of geen verstand van SEO? Dan nemen wij graag uw volledige strategie uit handen.Het hoeft helemaal niet duur te zijn, wij hebben voor ieder budget een oplossing.

Contactgegevens

Waar kunnen we je mee helpen?

Wat kunnen we voor je betekenen?

Comments

comments