Bruikbare SEO-tips voor kleine ondernemers deel 1

Als kleine ondernemer wil je natuurlijk niets liever dan jouw vindbaarheid in de zoekmachines vergroten. SEO-optimalisatie gaat veel verder dan alleen het gebruiken van relevante zoekwoorden. In dit artikel geven we je een aantal SEO-tips waarmee je eenvoudig aan de Search Engine Optimization kunt werken. Daarnaast kun je direct profiteren van een aantal fijne voordelen.

Zorg voor een goede paginasnelheid

De snelheid van jouw website is van direct invloed op de SEO. De zoekmachines geven namelijk voorrang aan websites die de gebruiker een goede ervaring bezorgen. Des te sneller deze inlaadt, des te beter de vindbaarheid. Te lang wachten zorgt tevens voor frustratie en wantrouwen bij de bezoeker. De kans tot het ondernemen van actie, in de vorm van een aankoop, wordt dan ook aanzienlijk verkleind. Verwijder daarom ook alles wat jouw website traag maakt. Hierbij kun je denken aan overbodige plugins, sliders of lange video content. Ruim 40% van de bezoekers verlaat een pagina vroegtijdig als deze langer dan 3 seconden nodig heeft om in te laden.

Plaats nuttige en informatieve teksten voor de doelgroep

SEO-copywriting is van groot belang voor de vindbaarheid in de zoekmachines. Deze teksten moeten de lezer voorzien van nuttige informatie die gerelateerd is aan het product of dienst. Zo werden de teksten voor de zoekmachines vroeger vooral op zoekwoorden geschreven. Tegenwoordig wordt er waarde gehecht aan informatieve SEO-copywriting. Dat betekent dat de tekst voor de klant geschreven wordt in plaats voor Google. Daarnaast dragen deze teksten bij aan het vertrouwen van de potentiële klant én zorgen ze voor een goede gebruikerservaring. Deze teksten moeten daarnaast makkelijk leesbaar zijn.

Gebruik de juiste meta-titles en descriptions

Elke pagina van jouw website moet worden voorzien van de juiste meta beschrijvingen. Dit bevat in de meeste gevallen een titel en een omschrijving van de pagina. De teksten moet uniek zijn en relateren aan de website pagina. Dit is namelijk het eerste wat de doelgroep te zien krijgt als er een zoekopdracht wordt geplaatst in de zoekmachines. Bij het maken van een goede meta beschrijving is het goed om relevante zoekwoorden in het begin van de zin te plaatsen. Voorkom gedupliceerde of dubbele inhoud in een beschrijving zoveel mogelijk.

Hulp nodig met SEO? Neem even contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *