Bruikbare SEO-tips voor kleine ondernemers deel 2

De vindbaarheid in de zoekmachines vergroten is met deze SEO-tips eenvoudiger dan ooit. In deel 1 hebben we je al kennis laten maken met het belang van een snelle website, SEO-copywriting en het gebruik van de juiste meta omschrijvingen. Om nog efficiënter om te kunnen gaan met Search Engine Optimization, geven we je nog een aantal bruikbare handvatten. Deze tips zijn zeker voor de kleine ondernemer onmisbaar als je jouw onderneming of product succesvol wilt maken én houden.

Het belang van webanalyse

Het gezegde “meten is weten” is zeker in de wereld van online marketing van toepassing. Het is dan ook van groot belang om te kunnen beschikken over een tool voor webanalyse. Hierbij kun je denken aan Google Search Console of Analytics. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van andere software oplossingen. Daarvoor kun je het beste een webdesign en online advertising bureau inschakelen. Nadat je een SEO-plan hebt gemaakt, is het natuurlijk van groot belang om te weten welke methode wél of juist niet efficiënt werkt. Zorg daarom altijd dat je in het bezit bent van een goede webanalyse voordat jouw website internetverkeer gaat ontvangen.

Zorg voor een leesbare URL

Een betekenisvolle URL is van groot belang. Dit is het adres van een betreffende pagina of website. Voorkom rare tekens of cijfers in dit adres. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachines jouw website niet correct kunnen definiëren. Google weet niet waar de pagina over gaat en dat heeft een negatieve uitwerking op de vindbaarheid. Verwijst jouw pagina naar een artikel over SEO-tips voor kleine ondernemers, gebruik dan bijvoorbeeld: www. onlineadvertisingbureau.nl/-seo-tips-kleine-ondernemers/.

Benoem afbeeldingen op de juiste manier

Het plaatsen van afbeeldingen maakt een website visueel aantrekkelijk. Toch is het van groot belang om ook deze foto’s te voorzien van een relevante benaming. Het is dan ook niet voor niets dat Google een aparte afdeling in het leven heeft geroepen voor afbeeldingen. Ook daarop kun je dus als ondernemer gevonden worden. Het gebruik van de juiste zoekwoorden is dus van belang. Dit geldt zowel voor de bestandsnaam als het bijschrift. Als je jouw website voorziet van een afbeelding over webdesign, noem de bestandsnaam van de foto dan ook zo. Een voorbeeld: webdesign-voor-kleine-ondernemers.

Neem contact met ons op voor hulp met SEO!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *